Genel

YENİ KONUT FİNANSMANI

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Konut finansmanı’ programına ait detaylar belli oldu.

Açıklanan konut finansman programı 3 paketten oluşmaktadır.

Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paket yürürlüğe konulacaktır

Birinci paketteİlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler.

Üçüncü paket inşaat sektörüne yöneliktir. Mayıs başı itibarıyla yüzde 40’ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık.

Peki bu krediyi kimler alabilecek;

  1. İlk evini alacak ve daha önce konut kredisi kullanmamış ev alıp satmamış olacak,
  2. ‘0’ daire alıyor olmak
  3. 2.el daire alıyor ise Konut bedelinin en az %50 si kadar Döviz ve Altın’ı bozdurmuş ve Kur Korumalı Hesaplara 01 Nisan 2022 öncesi yatırmış olması gerekmektedir.

Açıklanan bu paket normal ev almayı düşünen vatandaşlarımız için kullanması imkansız bir finansman paketidir. İnşaatları devam edemeyen Müteahit firmalar ve İktidarın çağrısına kulak veren KKH açtıran vatandaşlarımıza yarayan bir paket olmuştur. Açıklanan bu paket ile vatandaşımız ilk dairesini alırken, yabancı vatandaşlık almaktadır.

Hakkımızda ve milletimize hayırlı olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir